pátek 2. dubna 2004

Skleněné zamyšlení

aneb jak jsme sháněli dvě šampusky.....

No jo, máme s přítelem rádi šampaňský. Dyk jsme se taky nad ním seznámili ;) A tak jsme se rozhodli, že koupíme dvě flétny,ať doma doplníme skleničkový arsenál, který by, až na ty šampusky, mohl klidně konkurovat menšímu pražskému baru. Já jsem sice majitelkou 6 krásných fléten, ale ty jsou z důvodu silvestrovských a jiných oslav nastálo usídleny na chalupě a asi tam i zůstanou.

Vzhledem k tomu, že moje sada je složena z krásných skleniček, které se svého času daly koupit jednotlivě, koukala jsem po obchodech po něčem podobném. Jo jo, podobné by byly, dokonce se prodávají jednotlivě, ale....... Nahrnula jsem se k regálu, chňapla po skleničce, cvrnkla do ní prstem, rychle jí odložila a mazala pryč,co obchod, to stejnej postup. Důvod? Podivné "plum", které se ozvalo po cvrnknutí nebo srážce dvou skleniček místo krásného "ciiiiiiiiiiink", které by se ozvat mělo.

Ač  v oboru sklo vzdělaná, netuším, čím to je. Že by plast? ( fůůůůj). Už chápu, proč mi kamarád nedávno říkal, že jako dárek dostal sadu luxusnějších skleniček - myslel tím krásně cinkavé české skleničky a né takové ty ikeácké a hypermarkeťácké kdovíodkud s podivným zvukem. On prostě mylslel skleničky, které já doteď považuju za normální.

Od včera je vše vyřešeno - Bob  nevydržel, nechal se zlákat a koupil celou sadu broušených sklínek. Sice broušené sklo moc nemusím a nebyly zrovna nejlevnější, ale  jsou krásné a hlavně dělají: "Ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiink"    Opravdu, včera jsme to hned testovali :-)

btw, nemáte tušení, proč dělají takové podivné skleničky? Jsou aspoň nerozbitný? Nebo samočistící? A nebo jen levnější?

1 komentář:

  1. Ano, jsou to ty nerozbitne z NDR... klidne s nima muzes trisknout o zem ;o)

    OdpovědětVymazat