čtvrtek 12. května 2005

Zaškrtáváme další

Konečně se můžu plně soustředit na barvu stolu, svícny a mašle na auto ;)
Uf, ale byla to dřina. Celá zelená od žaludku jsem se po poledni vykopala z domu, nechala se naložit Bobem, který zrušil nějaké schůzky, a vyrazili jsme směr zámek. Nejdřív sraz s paní od zámku - ejhle, my počítáme se 60 ubytovacíma místama a ono bude volných jen 52...Taky chvíli tvrdila, že nemám zamluvený domeček pro novomanžele. Ale všechno se vyjasnilo ( 4 lidi půjde ubytovat na zámku, jen budou mít koupelnu na chodbě a pak nějaká ta přistýlka a bude a domeček máme). Pak ještě se domluvil dort a koláčky a grilování a případný špatný počasí a je to tam moooooc krásný a už se těším. Další nastoupil zahradník. Takový zmatený muž z lidu s pevným stiskem. Nadiktovala jsem si výzdobu jak na královskou svatbu a už se moc těším, až mi dneska přijde rozpočet ;) Ale je to jen jednou, tak sakra to chcem mít hezký ;))) Následoval přesun na místní matriku. Paní matrikářka byla kus dámy, ale byla moc milá. Vyplnily jsme potřebná lejstra, dostali jsme instruktáž, včetně informace o oddávajícím a o proslovech. Prý si pan oddávajíc dělá sám a krásný a hlavně mají několik verzí vztažených k situaci a ještě se ptají na detaily (svobodní, rozvedení, vdovci, mluvit o dětech, nemluvit o dětech, mluvit o rodičích, nemluvit o rodičích...), takže doufám, že to nebude trapas ;) No, na druhou stranu - stejně asi budu lehce v tranzu a vnímat proslov bude nad moje síly ;)))) Poslední přesun byl do Nymburka. Fotograf je na ulici mezi náměstím a nádražím. Doma jsem nastudovala mapu a ..... a v autě mi došlo, že přijedem do města odjinud ;)))) Nakonec jsme přijeli od nádraží, takže jsme to našl v pohodě. Pan fotograf byl milý, dle všeho fotí hezky a prostě ho berem. Ták, teď už jen video, kytičku pro nevěstu a maminky a pak jen kravinky a kravinky a kravinky......

4 komentáře:

  1. Malá technická. Nemluvila jsi předtím o Rumburku?

    OdpovědětVymazat
  2. Né, rozhodně né. Uznávám, že je to podobný, ale i v Rumburku i v Nymburce jsem byla a je to každý totálně jinde, takže si to splést nemůžu (ačkoli Turnov a Truntov si pletu a to máme u Turnova chalupu ;))))

    OdpovědětVymazat
  3. jé, určitě nám pak musíš ukázat nějaký fotečky ;-) od šikovného pana fotografa:)

    OdpovědětVymazat
  4. Jen si nejsem jistá, jestli šikovný fotograv zvládne vyfotit nevěstu tak, aby nevypadala jak opička ;) Asi budu cvičit před zrcadlem ksichty a úsměvy ;)

    OdpovědětVymazat