pondělí 7. března 2005

Nóbl v zatáčce

A jaký máte láhve bílýho? A co má bejt studenější - červený nebo bílý?
Nejsem znalec a odborník přes víno (ač ho piju ráda), ale dpověď na otázku kvality bílého vína ve tvaru "Rulandské a Ryzlink" mně fakt lehce nadzvedla :-) Když jsem se optala jaký, zcela evidentně nechápal smysl otázky :-)))) Nakonec jsem z něj vytáhla, že je to Vlašskej a Rulandský bílý, objednala si Vlašák, po otevření láhve mi bylo nabídnuto ochátnání a pak jsem zjistla, že mi jaksi zapomněl ukázat etiketu a že piju to Ruladský. Naštěstí bylo dobrý. Pak mi nechal tu láhev stát jen tak na stole, zatímco vedle k červenýmu donesl i chladič a ve finále mi ve snaze uklidit nám stůl, dolil víno do sklínky až skoro po okraj, což já nesnáším, záměrně to nedělám a tohle byla ještě aspoň trojdecka :-) No, přežila jsem. Ale příště si tam dám radši pivo, s tím problémy nebyly.

5 komentářů:

  1. Studený bílý, červený na pokojovou teplotu . Jen ještě pořád tápu v tom, které se může dolévat do poloplné sklenky... Huh!

    OdpovědětVymazat
  2. No, s tím dolíváním je to sporný... někdo říká, že se nemá bílý - kvůli teplotě, někdo říká, že žádný a někdo říká, že je to jedno a může se obojí ;) Ale mně ani tak nevadí dolití rozpitýho, jako spíš moc plná sklínka. Nějak jsem se naučila nalívat pomálu - do dvojkový sklínky tak decku

    OdpovědětVymazat
  3. Hruza :) Teply bily :))

    OdpovědětVymazat
  4. Vidíš, bílý kvůli teplotě, to je logický... To bych si mohl konečně zapamatovat.
    Možná, že měli to chladítko na červený proto, že si o něj řekli, takovej to mohl bejt zkušenej číšník! :)

    OdpovědětVymazat
  5. A nebo to chladítko měli proto, aby jim tím červeným nezapatlali ubrus ;)

    OdpovědětVymazat