čtvrtek 29. července 2004

Daj se knihy měřit na metry?

Jsou žlutá a zelená příjemné barvy?
Tak jsme včera s Bobem vybírali nábytek do pracovny a vyhrála to policová sestava v provedení borovice. Vypadá moc krásně a maj k ní sem tam i šuplíky a dvířka a prosklený dvířka. Teď jen sednout a zkusit si namalovat, jak nejlíp poskládat poličky, aby to bylo hezký i účelný. Rozhodně chci spoustu prosklených vitrín na knížky. Dneska ráno jsem v rozespalosti přemýšlela, kolik místa je pro ně potřeba a s hrůzou jsem zjistila, že když posčítám dýlku všech mých knihami zaplněných poliček, dojdu k deseti metrům.... a to jsem vynechala knihy, co jsou ve skříni a u Boba v Brně. Sbohem mé představy o využití poliček a skříněk v pracovně i na jiné roztomilosti..... Obrázky polic v katalogu mě fakt rozesmívají: sem tam knížka, sem tam kytka, sem tam nějaký kýč nebo obrázek. Ha ha, u nás to bude: knihy, knihy, knihy, šuplíček na dokumenty, knihy, knihy ( kachny, kachny, kachny.....) Taky už máme vybraný barvy do obou pokojů- ložnice jemně žlutá a pracovna jemně zelená. Nádhera...hlavně zelenou mám moc ráda. Dneska skončí pan elektrikář a v pondělí začne pan malíř. Jdu zavolat podlahářům, kdyby ve středu položili koberce (ehm, který ještě fakt nemáme vybraný), tak to bude ráj !!!!!

7 komentářů:

  1. kachny jsou do knihovny nevkusny... ;D

    OdpovědětVymazat
  2. dobře, přesvědčili jste mě ;) kachny ruším :-)stejně by barevně neladily :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, to mi něco připomíná. Strčim do knihovny knížku a z druhý strany vypadne jiná. Ale měřit na metry, to mě ještě nenapadlo. Ba ani vážit bych to nechtěl. Možná bych zjistil, proč mám občas tak těžkou hlavu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tajný tip: Příruční knihovna.

    Počítám tak sto nejčastěji používaných knížek by mělo být poruce. Ostatní patří do krabic, skříní, nebo do veřejných knihoven (docela se radují, když jim tam jednou za čas přinesu něco, co jsem si nepůjčil).

    OdpovědětVymazat
  5. Vidíš, jenže já se furt nemůžu rozhodnout, který chci mít doma ;) třeba F.L.Věka bych klidně oželela, ale on je v krásný vazbě a v knihovně vypadá mooooc dobře :-) stejně tak sebraný spisy J.Š.Baara :-)

    OdpovědětVymazat
  6. a budes delat selekci, venuj mi par metru vkladnich knizek... neboj podekuju

    OdpovědětVymazat